Sakkpalota Program Kalocsán

A Sakkpalota Program leírása:

A képességfejlesztő sakk haszna az oktatásban elsősorban abban rejlik, hogy előmozdítja a különböző tantárgyak elsajátítását, vagyis egészében a jövőre készít elő. A modern tudásalapú társadalomban a nap, mint nap ránk ömlő információáradat által kapott ismeretek mind inkább mulandóak. A digitális társadalom olyan mértékű adatfeldolgozást tett szükségessé az emberek számára, amelyben bizonyos képességek, kompetenciák elsajátítása létszükségletté vált. Ezen képességek megléte elengedhetetlen a sikeres tanítási-tanulási folyamatban. Ezzel pedig eljött az idő a stratégiai táblajátékokban rejlő lehetőségek kihasználására. A sakk az egyik valaha volt leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz, amelynek segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskolás kor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába.

A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és más ismeretekkel való behelyettesítésére. Az ehhez szükséges dialektikus, stratégiai és ok-okozati, szekvenciális gondolkodást fejlődésük korai szakaszában a gyerekek a sakktáblánál öntudatlanul tanulják meg! Nemcsak a matematikában, a logikában és a problémamegoldásban, hanem az olvasás és a szóbeli kifejezés terén is erősödnek, vagyis a sikeres sakkozás a készségek egész füzérének kedvező változását hozza magával.

Sakkozás közben a gyerekek egy sor már tárolt információt mozgósítanak és kombinálnak össze, miközben idegrendszerükben a sejtek közti kapcsolatok száma sokszorozódik. Ezeket a kapcsolatokat fogják felhasználni mindenfajta tanulása során! A sakk a maga vizuális szimbólumrendszerével az egész tanulási folyamat kialakulására komoly kihatással van. A Sakkpalota program egy olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni, különösen az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányai idején.

A nyári iskolai szünetben is folytatódik a Logiksuakk Egyesület által a 2016/2017 tanévben sikeresen megtartott Sakkpalota Program foglalkozásai Kalocsán a Közösségi Házban melynek címe: 6300 Kalocsa Hunyadi utca 82 )

 

A Sakkpalota Program hivatalos honlapja:

Az Interneten a Sakkpalota Programról megjelent linkgyűjtemény:

Kosztolányi Dezső Általános Iskola honlapja

István király Általános Iskola Székesfehérvár

Szolnok Városi Óvodák Pedagógiai Programja

Digitális Jólét Program

Bercsényi Általános Iskola Szombathely

Sakkpalota Pedagógiai Program

Tóvárosi Általános Iskola Székesfehérvár

Szent Korona Általános Iskola Budapest

Sakkpalota Program Szegeden

Petőfi Sándor Általános Iskola Miskolc

Magyar Ilona Általános Iskola Kecskemét

Sakkpalota Program Székesfehérváron

Puskás Ferenc Általános Iskola Budapest

Sakkpalota Program és a kutyás terápia

Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és ÁMK Soltvadkert

" Négy Bástya Program"

Szent István Magyar - Angol Tanítási Nyelvű Általános Iskola Budapest

Nőtincs Általános Iskola

  Vitamax

Netedukacio

A Sakkpalota Program díjai:

Európai díj

 

 

 

Kapcsolat

Logikusak(k) Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület Kalocsa

  • 6300 Kalocsa,
  • Budai Nagy Antal 25.
  • 06 78 / 461-582
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Keresés