- hogy a család érték maradjon!

Pályázati forrásból „Családi erőforrás központ” létesül Kalocsán

A Logikusak(k) Oktatási, Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület tavaly benyújtott európai uniós (TÁMOP) pályázata pozitív elbírálásban részesült, így a kalocsai családok egy éven keresztül több témában is érdekes programokon vehetnek részt. Az induló projekt keretében középpontba kerül a családon belüli összetartozás, a családok közti összefogás, a fiatalok családi életre nevelése és a gyermeknevelés kérdései.

A Logikusak(k) Egyesület több mint 16 millió forintos támogatást nyert családbarát programjainak megvalósításához. A programsorozat július közepén kezdődik és a tervek szerint jövő júliusban zárul. 

Az Egyesület Kalocsán már jelenleg is széles körű elismertségnek örvend, amit elsősorban a Mikkamakka játéktár üzemeltetésének és a hozzá kapcsolódó programjainak köszönhet. A családi játéktár már most is több szolgáltatásával segíti a családokat, mint például a miniovi, babusgató, a nyári napközi vagy a különböző kézműves foglalkozások és a zenés szombat délelőttök.

A mostani nyertes pályázat célja a „Családok Háza” elnevezésű „családi erőforrás központ” létrehozása, ahol számos program (előadás, foglalkozás és rendezvény) mozgósítja a helyi családokat, erősítve a közöttük lévő összefogást, és a családon belüli összetartozást.

Az Egyesület fontos feladatának tartja a családok gyermekvállalási kedvének ösztönzését, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák megoldását. Ennek érdekében a pályázat keretében számos ingyenes programot szervez a szülőknek és a családoknak. Így szeptembertől heti rendszerességgel lesz majd egyéni pszichológiai tanácsadás a gyermekneveléssel összefüggő kérdésekben valamint a magánélet, a család és a munka összehangolásával kapcsolatban. Ezen kívül az Egyesület színvonalas tréningeket is szervez: a gyermekgondozásból visszatérő szülők számára lesz női karrier tréning, valamint a kisgyerekes és kamasz gyereket nevelő szülők a konfliktuskezelés és helyes kommunikáció témájában fejleszthetik magukat. A programkínálatot
továbbá heti rendszerességű, ingyenes baba-mama klubfoglalkozások, középiskolásoknak szóló szemléletformáló beszélgetések és izgalmas főzőtanfolyamok színesítik.

Az Egyesület a pályázatból megvalósuló események sorában a nagyközönséget családbarát, közösségépítő rendezvényekkel várja, amelyek egy része a Hunyadi utcai közösségi házban, más részük Kalocsa különböző helyszínein kerülnek megrendezésre.

Végül a tervek között szerepel egy online fórummal rendelkező szívességcsere központ létesítése, valamint a családtámogatási ellátásokkal, családi kedvezményekkel kapcsolatos kiadvány összeállítása és egy ezzel kapcsolatos tájékoztató előadás-sorozat megszervezése is.

Az aktuális programlehetőségekről az Egyesület folyamatos tájékoztatást nyújt.

Kapcsolat:

  • Név: Móczárné Török Györgyi
  • Telefon: 06 78 / 461 582
  • E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.